Frågor och svar

1. Vad känns mest skrämmande med graviditeten ?
Ja, det är en bra fråga. Jag tycker inte att det är så skrämmande om man säger så. Jag är eller var kanske man ska säga nu rädd för att jag skulle få missfall eller att hon inte blev en frisk liten flicka. Men hon är frisk som en nötkärna som tur är!
2. Är du och Marcelo tillsammans?
JA, vi är tillsammans.
3. Hur träffades du och Marcelo och vad tycker han om att bli pappa ?
Vi träffades faktiskt på en ishockey match i början av Januari förra året, Han skulle kunna spricka av stolthet.
4. Hur ska ni klara er ekonomiskt och vart ska ni bo ?
Vår ekonomi tycker jag är en sån privat sak ingen annan än dom närmaste man har sig behöver veta, så det tänker jag tyvärr inte svara på! Vi ska bo här hemma hos mina föräldrar där vi även bor nu.
5. Ska du och Marcelo bo tsm nu när ni har barn menar i en egen lägenhet. Han är ju 20 ?
Marcelo har bott hemma hos oss sedan April eller maj förra året pga olika anledningar så vi ska fortsätta bo här tills Amelia är ungefär 1år.
6. Vart bor du någonstans? :)
Jag bor i Södertälje (Brunnsäng) 5 rum & kök.
7. Tycker du att ni gjorde rätt i att behålla barnet ?
Jag tycker att det är helt rätt. Eftersom vi ville ha barn och fick det tillslut, det är inte det lättaste att bli gravid heller och skulle jag gjort abort skulle jag ångrat mig så otroligt mycket.
8. Hur var Marcelos reaktion när du berättade för honom att du var gravid ?
Jag ringde upp honom efter jag kommit ut från UM, han sa bara skojar du ? är du allvarlig? Jag tror inte att han förstod att jag verkligen var det fören flera veckor efter.
9. Tänkte ni någon gång på abort ?
I början var jag vääldigt osäker eftersom allt var upp och ner, allt kändes så konstigt och så som alla reagerade så vart jag jätte förvirrad och tänkte faktiskt på abort, ett tag hade jag bestämt mig för att göra abort. Men mamma tillät mig inte göra det och det är jag så himla glad för nu. Mamma visste hur jag hade det och visste att innerst inne skulle jag ångra mig in i det minsta om jag hade gjort abort. Mamma vet exakt hur jag är.


Det var alla frågor. Får se ifall jag skriver mer ikväll annars hörs vi imorgon och ni får ha en toppen kväll underbarisar ! ♥

Länkar

Bland mina länkar finns det några andra bloggar, t.ex som jag följer. Klicka in och kolla på dom med vettja!
Nu tänkte jag ta mig tid att besvara några frågor så hoppas jag ni blir nöjda med svaren. Kram♥

http://jjaghetermariaa.blogg.se

Dom flesta av er som läser min blogg klickar ju säkert in er via min länk jag lägger upp på facebook ungefär varje dag. Det är roligt att ni läser och så men jag tänker inte länka den någon mer gång! Så ni får helt enkelt hålla reda på det själva. :)

Hur tycker ni att jag ska svara på frågorna, ska jag svara på dom direkt jag fått några eller vänta tills kanske på måndag då det antagligen kommit ett par styckna ?
Här ska ni få något att baka som jag rekomenderar! Super goda Mockarutor också enkla att göra!
Skriver mera om jag kommer på något att skriva om! hihi hejsålänge♥

Inlåst i en källare

Joao Batista Groppo, 64, misstänks ha hållit sin fru inlåst i minst åtta år. 
Polisen hittade hustrun inlåst i den mörka och fuktiga källaren i Sorocaba i Brasilien. 
Mannen försvarade sig med att han låst in hustrun eftersom hon var psykiskt sjuk och aggressiv. 
- Hon låg naken på ett betongfundament i en illaluktande, fuktig cell, säger polisinspektör Jaqueline Barcelos Coutinho.

Låter det intressant att läsa om? det tycker jag. helt idiotiskt att nån gör något sånt! Läs allt här på Expressen

Kör igång en frågestund!

Usch vad det är drygt att vara sjuk! Finns absolut ingenting att göra och ut får jag heller inte gå. Men igår kväll fick jag ingen feber som tur är så kanske börjar friskna till nu får hoppas på det.
Får sätta mig och kolla på film som vanligt och bara ruttna, det är så tråkigt att vara hemma.. menmen behöver man vila så behöver man. Kan säga iaf att imorgon är sista dagen jag är hemma & är sjuk! Sen orkar jag inte ha tråkigt längre.
Det finns inte så mycket att skriva om nu när jag bara är hemma, så vi kan ju dra igång en frågestund! Ni får fråga vad ni vill och hur mycket ni vill, MEN jag har svarat på massa frågor i tidigare inlägg så läs gärna där först så jag slipper svara på samma frågor igen!


Hissar och Dissar !

Riktig god var den, det trodde jag inte!





Jag tycker personligen inte om Kissie för fem öre! Hon är överskattad, så min diss går till henne!

Hej

Åååååh kan någon komma och rädda mig! Har sån huvudvärk.. tur att jag bara har VÄRSTA feber på kvällarna och inte hela dagen också. Usch och fy jag orkar inte vara sjuk, måste vara hemma hela helgen och ruttna. Det är inte så lätt att vila på dagarna heller då jag är helt täpt i näsan och får inte ta nässpray, gissa varför ? jo för jag har förstört min näsa med den .. hmm :/ Var glad om du är frisk ska jag säga ! Äh ska nog gå och lägga mig i sängen iallafall, Skriver nog inget mer idag. Ha en toppen fredag mina vänner! ♥

sjuk

Det fick finfint hos barnmorskan idag, Lillan mår jätte bra jämfört med mig. Jag har fortfarande lågt blodvärde och pulsen är låg så är yr då och då, hon tar allt ifrån mig pluttan. Huvudsaken är att hon mår bra. :) Sitter nu och väntar på att bror min ska komma hem med kinamat! muums, kyckling curry. Det är så konstigt att man mår bra på dagen och som på kvällen så blir man hängig, huvudvärken kommer och febern. Åh det är så jobbigt att vara sjuk ..
Krya på mig!

Vecka

Båda filmerna va super bra, dom rekomenderar jag verkligen! Igår kväll när jag satt och kollar på dom så började jag känna mig jätte hängig ont i huvudet och jag va stekhet, så förkylning eller något är väl på väg. Det va en jobbig natt inatt, vaknade ena gången av att jag frös som en gris och andra gången för att jag svättades rejält.
Imorse vid 7 vaknade jag av att jag va jätte varm ont i huvudet och jätte kissnödig så det gjorde ont, visste inte riktigt säkert om någon var uppe ännu så jag vågade inte gå upp haha! Men till slut va jag tvungen att springa på toa. När jag tog tag i musse för att kramas lite så säger han "Shit va varm du är! det bränns nästan!" Haha kan man bli så varm ? tydligen. Haha.
Så idag blir en slö dag till med film och mys.

Torsdag: Barnmorskan, min brors tjejer kommer hit.
Fredag: inget speciellt planerat.
Lördag: Barnvakt. 11.00-17.00
Söndag: Badhuset med några.

Så ser resten av min vecka ut, Skriver senare ha det bra så länge!♥

Nu blir det film!



Denna film blir det först och om jag orkar se en till efter blir det :



Längtan efter det dyrbaraste på denna jord. ♥

Nu är längtan oliidlig! Jag längtar sååå otroligt mycket efter vår fina lilla tjej så det känns som jag ska spricka vilken sekund som helst. Kan tiden gå fortare ?! Hoppas verkligen inte att jag går över tiden det kommer jag inte orka :( jag vill att hon ska komma nuuuuu!
Känner henne hela tiden, direkt hon rör sig bara flyttar armen. Det är så sjukt underbart att veta att hon ligger där inne och snart kommer ut till oss. Men det känns som att den dagen aldrig kommer komma. Men det lär den ju göra! Wips så ligger jag på förlossningen :D åå.. vilken längtan


Idag ska jag inte göra någonting alls faktist, mer än att äta och gå på toa imellanåt. Idag blir en slödag som nästan alla andra dagar men då brukar jag iaf göra något, diska eller tvätta. Städa eller fixa lite med lillans saker. Men idag ska jag bädda ner mig i soffan och kolla film, NU hihih. Min bror har över 100Gig på sin hårddisk som bara är filmer, så det är bara att välja och braka! Ha en underbar Tisdag mina vänner. Big love to you!


(Här ska jag visa er något! så här såg jag ut i Sommras i Ungern för jag va SÅ trött dag ut och dag in. Syns det eller är det bara jag som tycker det? )


Danske

Jag älskar verkligen Danska språket, jag blir så glad när jag läser något som står på danska! Hhaha det låter så himla roligt jeg ikke blabla haha! jag har lagt upp översättnings funktion här uppe till vänster, välj danska eller norska och läs! jätte roligt :D Tidsfördriv. Kram på er


Dagen

Nyss skulle vi åka till Järna mför att Musse skulle skriva på några papper ang. innebandyn byta lag, men nu helt plötsligt så ska vi inte åka längre så jag har fixat mig och allt i onödan inte speciellt kul :/ menmen.
Idag torkade jag färdigt bilbarnstolen och satte på tyget, så nu är den ren och fräsch till lillskruttan ska använda den. :)
Någon som är intresserad av en tävling, tycker ni att jag ska starta en liten tävling åt er ?
Ha en fortsatt bra måndag, ikväll är det Familjen Annorlunda kl 20.00 på kanal4 missa inte!♥

Musik på hög nivå!

Sitter här hemma helt ensam med min stora mage. Mina bröder och älskling är i skolan, mamma och pappa jobbar, tråkigt att vara ensam men älsklingen kommer hem snart så det är bra! Nu ska jag sätta mig vid stora datan och dunka musik, häärligt. Skriver senare vad som händer idag vi hörs kram ♥

Ben&Jerry´s

Våra fina Semlor!
-
-
-
Efter jag ätit av min goa glass så ska jag ta ett varmt bad!
Med min BEN&JERRY´S önskar jag er en toppen kväll och godnatt!

Bra skit!

Här är min grymma spotify lista till er som vill ha. Enjoy !!
Klicka på bilden för att komma till koden.





Skräp vs Nyttigt

Nu blir det middag och efter det ska jag och mamma göra semlor, åå va gott de ska bli! Sen har jag även en ostkaka som väntar på mig hiihi, jag är då en riktig gottegris! Nu när jag är gravid så är jag super sugen på godsaker hela tiden, en stor fet kladdig chokladtårta MUUUUUUUUUUUUUUUUUMMAA!! heheh :$ Usch så gott det är. Jag äter såklart nyttigt också så det är inte bara skärp skärp hela tiden, t.ex på morgonen dricker jag alltid juice (God morgon nypressad) som är typ bra för magen eller vad dom säger.

Kom hem från affären för en stund sen, jag mamma och min älsta bror gick dit. Det va skönt med motion! Jag valde ett paket flingor Cheerios Multi det är iallafall nyttigare än vanliga CornFlakes. Och så äter jag mycket frukt och dricker inte så mycket läsk faktist. Aa jag går runt i affären och frågar mamma om nyttiga saker man kan köpa, T.ex olika musslikex och sånt där men hittar aldrig något som värkar passa, någon som har några förslag? :)

Möbler

Igår fick vi en bilbarnstol utav någon jag inte vet vem det är men någon vän till Marcelos pappa eller något sånt, vi ska även få en spjälsäng om vi vill ha den såklart jätte snällt. Så nu håller jag på att fixa med bilbarnstolen ska tvätta allt tyg på den och torka av den, kan säga att den är väldigt dammig! Jag vill börja tvätta hennes små kläder, men har inte köpt en byrå än så har ingenstans att lägga kläderna så länge. Ni som följt min blogg ganska länge vet ju att jag har målat om och fixat i mitt rum, har fått en ny säng och den tar nästan upp hela rummet! Den 27 ska vi åka till Ikea och kolla på byrån jag vill ha, vi ska även köpa en lång spegel 2 hyllor tavlor lampor i olika storlekar gardiner och massa sånt små plock, men allt kommer inte köpas den 27. Får köpa saker lite då och då! Jag vet exakt hur mitt rum ska se ut när ALLT är inköpt och klart. Super fint kommer det bli!

Ha en bra söndag, kram♥

Innebandy är så tråkigt.

Orkar nog inte åka ända till Linköping för att se en sketen innebandy match. Får hitta på något annat istället. Älsklingen är med sin pappa som han har varit med hela helgen, igår gick han vid 11 på morgonen sen kom han hem typ 3 i natt, och gick imorse vid 11 igen och kommer hem någon gång ikväll. Skojjjiiigggttt!
Lite tråkigt är det ju men äsh killar är som dom är! Nu ska jag inte sitta vid denna plåtburk längre för morfar är ju här och honom träffar man inte ofta! Kram på er unika läsare♥
-
.
Ungern 09, min kusin testade nästan alla drinkar i den här "boken" eller vad det kallas. :)

Nya läsare!

Herre min skapare va det har ramlat in massa läsare idag! Hur kommer det sig? Superduper kul och
hoppas det håller sig. :)
Vi har typ bara kanal 1,2 och 4. Är det fler som bara har dom kanalerna ? Väldigt irriterade.
Äh nu ska jag nog spela sims ett tag tills min underbaraste kommer hem. Får se vad som händer imorgon, antingen följer jag med Musse och hans pappa till Lindköping och kollar på innebandy match eller stannar här o hittar på något annat.
Godnatt på er mina vänner♥

Busfrö

Det är så gulligt att känna Amelia sparka, hon sparkar väldigt mycket nu. Man kan se på magen ofta när hon kickar till hela magen åker åt ett håll. Love it! Men ibland får man en spark eller något på revbenen så typ det känns som revbenet trycks ut på något sätt. På nätterna då hon sparkar som mest får jag ibland vagga henne för att hon ska sluta sparka så mycket, (Jag trycker på sidan av magen så hon gungar runt där inne) då blir hon lugn. Lilla pluttan! :)
Det är inte lätt att hålla sig när man är kissnödig, det är ett skäl till att jag vaknar på natten hela tiden hon ligger och trycker på kissblåsan så det gör AS ont men jag försöker oftast somna om eftersom jag inte vågar gå upp ensam och älsklingen sover som en stock och det kan ta 10 min innan han vaknar och följer med, usch det är läskigt när det är kålsvart i hela lägenheten!
Ser ut som ett spöke i ansiktet, så jag ska nog gå och fixa mig lite nu!
-
Bjuder på en gammal bild på mig från Ungern 09. :)
Ha det bra fina människor kram♥

Kvällen

Nu så finns det massa gott i kylen och skafferiet! Nu är det snart mat, mamma och min yngsta bror lagar något med kyckling. Något vi inte har testat förut hoppas det är gott men det tror jag, det luktar iaf mumma!
Älsklingen åkte till stan vid halv två så då vart jag helt ensam hemma mycket tråkigt så jag gick och la mig i sängen och somnade som vanligt eftersom jag va DÖ trött efter en ÄNNU sämre natt än dom senaste :( usch, jag vaknade hela tiden flera gånger under natten.
Som ni läste i inlägget innan så har jag börjat läcka mjölk från brösten så nu när vi var på Willy´s passade jag på att köpa amningsskydd. Inte så roligt att få fina fläckar på tröjan!
Bröstvårtorna kan bli väldigt torra, spricka och sånt. Finns det någon speciell typ lotion för det ?

Idag blir jag utan min underbaraste. Tråkigt kan jag lova, en fredagkväll jag planerat att mysa sönder med honom! Menmen det kommer fler dagar. Får mysa med dom andra i familjen istället. Äh nu ska jag gå och äta och roa mig på något sätt! Ha en superduper mysig fredagskväll mina vänner!! Kram♥

Gravid vecka 28

Ska klä på mig och gå till Willy´s med halva familjen, handla lite gott. Får se va som händer senare.
Imorgon tror jag iallafall att jag ska till Emelie för hon har tjejmiddag, jätte mysigt!
Nu är jag inne i vecka 29 (28+2) och på onsdag går jag in i vecka 30, herregud det är snart dags! wihoo lovely.♥


Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.

Mamma

Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.


Gnällspik

Idag har jag inte gjort så mycket mer än att fixat i ordning mig, fixat och målat mina naglar diskat och spelat sims. Tråkigt men skönt! Imorgon måste jag hitta på något annars får jag damp.
Jag har så ont i ryggen, usch det är tungt.. och det kommer bli tyngre längtar bara tills pluttan är ute. Vill sova! kan klockan bli lite mer..
Hoppas på att få sova oavbrutet HELA morgonen imorgon, det är jobbigt att man vaknar av minsta lilla ljud.. och Musses mobil har jag lust o slänga i väggen den låter hela tiden. Gnäll maja, JA-A då ibland måste man få gnälla lite. Over and out!

Dagen

Idag kommer nog bli en bra dag får man hoppas. Känner mig inte så hänging eller degig. Så jag ska nog gå ut på en promenad lite senare! Igår kväll runt 9 hade jag en anning tråkigt så jag började baka Choklad kakor, dom blev väldigt goda fast inte så snygga ! haha men men dom ser värre ut i magen. Vad ska ni hitta på idag? Själv vet jag inte haha.

Jag vill köpa en kamera, helst en systemkamera men dom är ganska dyra.. jag vill lixom ha perfekta bilder.
Någon som vet en som är bra men inte så jätte dyr ???


På den här datan jag sitter vid är designen på min blogg helt cp. Det kanske beror på vad man använder för internet eller skärmstorlek, men det borde ju inte göra det.. Hoppas ni ser den som den ska se ut för den e riktigt snygg!
Äh har inte så mycket mer att skriva just nu, skriver antagligen senare. Skulle gärna ladda upp bilder men detta är inte min data så det finns inga bilder tyvärr, men jag kan lägga upp en låt istället! Enjoy.



Så här ser  Designen ut på den här datan, HELT fel så ska den inte se ut.


Tävling.

Det  är så roligt med tävlingar, speciellt om man får vinna! Kanske har den turen någon gång, får hoppas och hålla tummarna.

På denna tävling kan man vinna ett super snyggt halsband från LuciaDesign!
Ni kan också tävla, klicka HÄR för att anmäla er! Lycka till. Kram♥

Powernap.

För mig laggar designen ganska mycket, men det är bara att upptatera sidan några gånger så ska det nog funka!
För att fördriva tiden lite tog jag ett varmt bad, men efter det så vart jag helt slut i kroppen så jag la mig i sängen.. och somnade! Ååh gud vad det va skönt det behövdes, nu har jag laddat upp med nya krafter!
Vad händer då? nej inte alls mycket faktist, kollar runt lite på Facebook och tänkte playa musiken. Oh det är så jobbigt jag har typ tröttnat på min spotify lista! Vad ska jag göra haha?!
Nu ska jag ladda ner något roligt spel, ett spel jag tycker är grymt kul är Dinner dash fast det kostar dock! Men man kan ladda ner en demo, testa den!


Så ser det ut ungefär! Man ska servera gäster ;) mycket roligt tidsfördriv. Kram på er♥

Ny design av Alexsandras.tk

Hej Alexsandra här, Alexsandra who undrar säkert ni... Det är jag som ligger bakom den här bloggens nya design. Ganska svårt att få till det med tanke på oskarpa bilder men hur ska man få ultraljuds bilder skarpa lixom?!
Nå väl, here it is. Ser ni inte designen så prova uppdatera sidan så kommer den fram :).

Hoppas Maria blir nöjd nu. När jag ändå är här sååååå kan jag ju smyga in med lite reklam till min blogg why not liksom?! Min Blogg hittar ni HÄR!!

xoxo / Alexsandra

Dagens

Som ni ser så jag har fått en ny super snygg design + header! Jag tycker det är grymt snyggt, va tycker ni ?
Vaknade inte får så länge sen, åt frukost och satt mig här ett tag och kollar lite. Vet inte riktigt vad som händer idag men kanske ska träffa Emelie sötunge. Sen får vi väl se. :)
Nu ska jag gå och göra något vättigt, jag skriver senare ! Kram på er♥

.

Usch jag har ingen lust alls att blogga. Vi hörs mina vänner!♥

Onödigt inlägg.

Ikväll ska älsklingen ut på krogen, så jag får väl hitta på någotmed Freja. Får väl se vad det blir. Nu ska jag ladda ner några filmer! Hörs senare Kram på er.

kväll

Hela dagen har jag legat i soffan kollat tv och tagit det lugnt, väldigt skönt!
Nu har vi precis ätit middag och magen är mätt och belåten.
Ska gå ut en sväng och få lite luft om en stund. :)
Har inte så mycket att skriva om nu höhö. Äh ha det så bra!
-
Min finis som tomte, haha så söt! ♥

Om mig

Jag har nog inte berättat så mycket om mig. Så det tänkte jag ta och göra nu!
Mitt namn är alltså Maria Petranyi som ni säkert redan vet, jag bor i en 5rummare i Södertälje(Brunnsäng) med min mamma pappa 2 bröder och älsklingen. Jag älskar att vara med vänner, köra moppe (roligast om den är trimmad), jag skulle vilja lära mig köra cross! Men nu när jag är gravid så kan jag inte göra så mycket mer än att ta det lugnt och göra lugna saker. Jag vet inte exakt när jag blev gravid men det måste varit i början av sommarlovet som var.
För några dagar sen så fick jag "Förvärkar" och det gjorde riktigt ont kan jag säga. Det höll på i kanske en halvtimme, riktiga värkar i magen som att det verkligen drog och töjdes ut ordentligt. Värkarna kom i vågor. Förut har jag bara haft ont i magen när den växer lixom inga värkar sådär.
Annars känns det hur bra som helst och hon är beräknad till den 12 april. Men jag tror att hon kommer vilja komma ut lite tidigare. Mina bröst har växt mycket, förut var jag väldigt smal och hade inte så mycket bröst. Tror jag gick från 70A till 75B, det ända som är lite jobbigt är att dom är ömma och nu börjar dom även läcka men det är ju roligt att man fått lite större! När jag kollar på mina gamla BHar så skrattar jag för mig själv och tänkter "ojjj vilken liten bh!"
Men det är grymt, jag längtar så mycket!
Kram på er mina fina vänner!♥

Bärsele ?

Just nu längtar jag bara till den 27 januari då mamma får lön och vi ska åka iväg och köpa en byrå samt saker till Amelia, jag läntar tills jag får göra iordning i mitt rum! Jag vill fixa allt nu, ställa spjälsängen och bädda den.. men det är ju lite för tidigt än. Får helt enkelt vänta till mars iallafall. Spjälsängsskydd ska jag iallafall köpa nu och säng mobil. Får väl se om man hittar lite små plock, det gör jag säkert! Oh juste, jag har inte berättat att min bror har köpt en bärsele eller vad det heter, haha håller inte koll på alla namn på allt. Iallafall så köpte han den i Ullared när han var hon hans tjejs pappa. Det va gulligt av honom! Det var ganska länge sen också faktist, 2 månader kanske(?)

-




Nu är det dags att fixa sig, får se om jag ska iväg ner till Musses pappas kompis och kolla på några tröjor. Om Musse har lust. Annars ska jag ner till affären och handla lite och sen ska jag träffa Emelie. Ha en bra dag så skriver jag igen lite senare! Kram på er♥

Onsdag

Va gulligt Emelie skrev, eller va tycker ni? :)
Idag har jag varit med Emelie, Freja och Sofia. Vi käkade på Nancy´s sen åkte jag och Emelie hem till mig, så har vi bara tagit det lugnt lyssnat på musik och snackat tjejsnack det behövs ibland haha!
Imorgon ska jag träffa Emelie igen, får väl se vad vi hittar på och om jag kan låna mammas busskort annars kommer vi inte ifrån Brunnsäng..
Nu ska jag tvätta bort mitt smink och lite senare ska jag lägga in lite nya bilder på mig och min fina mage!
Ha det bra så länge! Kram♥

/ din emelie

Oj va länge sen man bloggade, så slänger in ett inlägg här!
Nu är vi hemma hos Maria, vi har varit på stan och käkat Nancys as gott!!
Är det bara jag som tycker att det är hur coolt som helst att Maria ska bli mamma?!
Liksom tänk er, ett litet liv som snart kommer till världen finns inom henne, grymt!!
Jag tror nästan att jag längtar mera än henne, jag ska sno henne. ( fast de sa hon va okej )
Jag hoppas du vet att jag alltid kommer finnas här och stötta dig genom allt Maria, kän dig aldrig ensam eller hjälplös genom dethär!! Och tur att Amelia får världens bästa gudmor, visst? ;)
du är stark gumman, fet också för den delen.... Massa med kärlek från mig till dig! <3
hjärtar er

Sümeg

Kommer inte på något att skriva om just nu mer än att jag ska ner på stan med Emelie halv 3! Så vi hörs efter det. Kram

Bild från Ungern 2009, Vi var på väg upp till "Sümeg" en gammal borg. För dom som inte orkade gå upp kunde man ta "Taxi". Riktigt fint är det. ♥

Tisdag 11 Januari

Idag vart det inte så mycket skrivet. Idag har jag inte heller gjort så mycket, gick och handlade med älsklingen iallafall. Har börjat ta 2 tabletter om dagen nu så hoppas tröttheten går över snart, det skulle va skönt!
Filmen igår vart Date night en ny film från 2010, den var ganska bra men såg inte hela för hade än sån J*VLA halsbränna så jag gick och la mig i sängen, någon som vet något som häljper emot det?
Får väl se vad man ska hitta på nu, hoppas ni haft en bra dag! Kram

Tävlingar är roligt!

Har anmält mig till ännu en tävling, det är så roligt med tävlingar!
Ni kanske inte tycker det är så roligt att vinna en barn tavla, men om ni är intresserad kan ni ju också anmäla er!
Tävlingen håller på till imorgon, så skynda er!
Klicka HÄR

trötthet

Idag vart ännu en slapp dag, skönt men tråkigt. Nu ska jag vänta på min bror så ska jag be honom ladda ner någon film till mig som jag ska sätta mig och kolla på. Filmtips kanske?
Oh jag är så seg jämt, trött trött.. det måste gå över snart! Mådde inte så bra förut så jag tog en alvedon och sov nån timme, riktigt skönt. Blev väckt av älsklingen och då var det mat dags, MUMS älska mat haha! Men nu är jag trött igen så jag skulle vilja gå och lägga mig, undra om jag ska börja ta en järntablett till om dagen så jag tar 2, morgon och kväll. Det kanske hjälper hoppaaass.
Har funderat på att göra en tävling, men jag vet inte om vad. Skulle ni vilja att jag fixar en tävling, Dagens blogg eller något sådant ?


Ha en fantastisk kväll mina vänner.

omgjort

Idag gick jag upp i bra tid tycker jag, det vart halv 12 faktist. Som ni ser så har jag ändrat lite saker på min blogg, jag skulle ta bort "Stöd rosabandet 2010" men det gick ju inte som man ville så hela bloggen vart helt jaa helt fel. Så jag återställde kodmallen helt. Men nu har jag fixat Facebook - Gilla knapp så ni får börja gilla hihi, Google Translate så man kan ändra språk! Men den där bebis saken som visar vilken vecka jag är i försvann men den hittar jag inte så den kommer nog antagligen inte tillbaka. Men jag ska fortsätta leta!
Igår vart en lyckad kväll, väldigt trevlig med 3 filmer cola och snacks. Får se vad man ska hitta på nu då.
Tack för alla fina kommentarer!

KRAM på er ♥

tummen

Snart kommer Johanna hit och då blir det att mysa ner sig i soffan, kolla filmer och äta gott!
Under min graviditet så äter jag jätte mycket speciellt onyttiga saker, måste bromsa ner lite på det känner jag och äta lite mer fiberrikt och sånt.
Hmm.. jag längtar så otroligt mycket till dagen då hon föds längtan blir bara större och större !
I slutet av januari ska jag köpa en sorts byrå till mitt rum som Amelia ska ha sina kläder och allt i. Jag ska även köpa spjälsängsskydd och lite sånt där, tar kort på det och lägger upp det på bloggen sen så får ni se. Nu börjar Johanna närma sig så jag ska stänga av datan.
En sånhär Tummen mobil ska jag köpa som ska hänga över sängen.
Och Tummen spjäl skydd, klicka HÄR för att kolla på dom.



Ha en mysig söndags kväll och alla som får i skolan eller jobbar imorgon säger jag lycka till! KRAM

Kryssning

Åååh jag vill göra så mycket nu! Det bästa jag vet det är att resa, åka utomlands åka på kryssning vad som JAG ÄLSKAR DET. Jag vill så gärna åka på kryssning nu så det inte är sant. Kryssningar är så j*vla roligt, speciellt om man delar dom med rätt folk. Längtar tills den dagen kommer ;)
Dom här senaste dagarna har varit jätte tråkiga, har varit hemma och kollat på tv setat vid datan lite och sånt där tråkigt. Och imorgon börjar alla skolan mina bröder och älsklingen också SUPER KUL! haha eller inte :(
Nu är Musse och har innebandy match så jaa man får väl roa sig själv eller något.
Hoppas ni har roligare dag idag, skriver nog nåt litet senare så håll utkik ;) Kram på er!




Film mys

Sitter och kollar på Wild Wild West juste nu med hela familjen plus en av alla kusiner Melinda och hennes kille. Tog lite nya bilder förut som jag tänkte lägga upp nu, jag tänkte göra en bild av alla fyra om ni förstår vad jag menar. Men jag är inte så duktig på sånt där så jag skippade det ni får dom på rad istället men det går väl lika bra hoppas jag.
Så där har ni dom, nu ska jag fortsätta kolla på filmen. Ha en trevlig kväll ! ♥

seg dag

Jag har börjat blivit jätte trött igen som i början av graviditeten, någon som kanske vet varför? Jag sover så många timmar jag behöver men är ändå trött. Inte speciellt kul. Hoppas det går över snart iallafall.
Jaha.. idag är en ny dag, har ingen aning om vad jag ska göra. Vad ska ni hitta på?
Känner att det börjar bli dags att köpa hem lite nya filmer, jag har liksom sätt alla vi har och det är många. Hur man nu har hunnit med det haha.
Ska väl bara vänta tills älsklingen kommer hem så får vi hitta på något, nej nu ska jag gå och ta min järntablett och  svepa vatten hehe.
-
↑22 februari 2010, vi hade snart varit tillsammans i 10 dagar!
13 februari 2011- 1 år med den bästa! ♥ Jag älskar dig ♥

Från den dagen jag fick reda på att jag va gravid.

8 Juli 2010 tog vi planet till Ungern, Under hela den resan funderade jag på att jag ville ha en liten bebis. Jag ville verkligen så gärna ha det, jag frågade mamma om jag fick bli gravid (Egentligen är det mitt eget beslut). Mamma sa att jag fick om jag ville, eftersom jag är en sån morsgris så känns det mycket bättre att fråga henne först. Om jag inte skulle fått skulle jag helt enkelt vänta tills jag blivit äldre. Jag tänkte så mycket på det och ville verkligen bli gravid och Musse ville också ha ett barn, men det va jag som bestämde om det skulle hända eller inte. Pappa tyckte absolut inte att jag skulle bli gravid nu, men jag tjatade om att jag ville bli det och va helt till mig. Tanken fanns ju alltid i huvudet "-Undra vad alla kommer säga.. Hur kommer mina kusiner ta det och farmor farfar?"

Efter en heldag på stranden Balaton Györök så gick jag och mamma längs strandkanten. Jag frågade massor angående graviditeten - hur det känns, hur det är och allt sånt. Under dom 3 veckorna där var jag väldigt trött hela tiden, jag gick och gäspade jämt.. ville bara sova. Men jag förstod ju inte varför, inte för att jag funderade så mycket över det heller. Till slut bestämde jag mig för att försöka bli gravid när vi kom hem till Sverige igen. Jag var så glad.

När vi var tillbaka i Sverige så tänkte jag noga efter och många sa till mig att vänta tills jag blivit äldre och fått jobb. Men jag ville ju SÅ gärna ha en bebis. Sen tänkte jag, "Nej jag ska vänta jag ska ha ett jobb och sånt så jag kan försörja lillen." Någon vecka senare en morgon när jag stod och gjorde frukost så började jag må riktigt illa! jag kunde inte se på maten, jag var tvungen att bara släppa allt där det låg. Det kändes som jag skulle spy vilken sekund som helst. Jag gick och la mig i sängen. Senare på dagen när jag satt ute på balkongen och rökte med mamma, så säger hon "Så som du mådde imorse, kan vara en biverkning när man är gravid."

Några dagar senare åkte jag med Johanna och köpte gravtest. När jag kom hem vågade jag inte göra det direkt, jag samlade mod och gjorde det. Det visade Posetivt. Det var en konstig känsla i kroppen. Men för att vara helt säker åkte vi även till UM och tog ett Gravtest där med, det visade också posetivt dom sa att jag var i vecka 6. Alltså VAR jag gravid i Ungern utan att veta det. Jag kunde inte riktigt förstå att jag va gravid, det tog veckor innan jag vande mig vid tanken. I början var det jätte jobbigt, jag visste inte ifall jag skulle behålla det eller ta bort det. Det tog lång tid innan jag verkligen bestämt mig. Till slut bestämde jag mig för att behålla det. Det vart ett helvete mellan kusiner, dom tyckte jag va helt pantad skruvad ja allt man kan tänka sig. Men jag tog inte åt mig, jag stod upp för mitt beslut o lät ingen sätta sig på mig!

Dem första jag berättade för var; Johanna, mamma Älsklingen min bror Andreas och min kusin Zabina. När jag kommit ut från UM ringde jag till Musse, jag sa att jag var gravid men han trodde inte på det. Jag sa det flera gånger, tillslut fattade han. Mamma berättade senare för pappa, han vart såklart chockad men ändå glad han sa "Jaha så vi ska bli morfar och mormor!" Alla blev såklart chockade men med tiden lärde sig alla att det var bara att acceptera. När min farmor fick reda på det så trodde hon först inte på det. Farfar är hur lycklig som helst och frågar alltid hur det går och känner på magen när jag kommer för att hälsa och pussar honom på kinderna (så man hälsar i Ungern) Man märker hur glad han är och det gör mig så varm inombords. Farmor är också jätte glad det vet jag och det visar hon också men farfar trodde jag aldrig, jag trodde han skulle bli arg eller något besviken kanske.

Nu är jag i vecka 26 (26+2) mer än halvvägs. Och det känns helt fantastiskt helt underbart! Jag är SÅ glad att jag inte gjorde abort och jag längtar mer än jag längtat till något tills det är dags att föda. Det kommer bli så grymt när hon kommer till världen, hela mitt liv kommer förändras. Jag älskar det, jag vill köpa allt nu och ställa iordning ALLT. Men litet tag till får jag vänta tills jag fixar spjälsängen och det största. Lovar att visa mitt rum och allt som det står om ni är intreserade av att se det!

Just nu ligger hon och rör sig och sparkas och det känns super bra. Nu är jag van vid tanken på att ha en bebis i magen, när jag tänker efter så kommer det kännas konstigt sen när hon är ute att det är "tomt" i magen. Haha det känns lite äckligt, men det finns inget bättre än att uppleva graviditeten och förlossningen och sen föräldrar livet, jag har inte fött ännu men jag kan ju säga om det inte var underbart sen när jag väl gjort det. Alla har nog hört och vet att det är nå otroligt, så snart är det dags att uppleva det på riktigt!
Jag kan inte förklara med ord hur det känns när hon sparkar men det är lixom som att någon liten slår på din mage fast innifrån haha ah ni förstår säkert. Det är iallafall härlig känsla. Nu börjar hon bli så pass stor så ibland kan jag få riktigt hårda smällar och sparkar som ibland gör ont men man överlever. :)
Jag har hoppat av skolan, men ska börja igen när Amelia börjat på dagis.
Nu är jag bara hemma och förberader mig inför förlossningen och hennes ankomst. Jag älskar det.♥



Kram på dig vännen! ♥

Tävlingsdags!

Nu har jag anmält mig till "Dagens Blogg" Anmäl er också och delta i tävligen, klicka HÄR!

Lite förslag kanske?

Orkar egentligen inte skriva men jag gör det ändå, kanske inte så intresant inlägg men något måste jag väl skriva. Idag har jag ingen aning om vad som kommer hända, tror nog det bara blir en slapp dag är inte så värst pigg heller, sitter här och gäspar och torkar tårar haha! Usch vad det är jobbigt att vara trött.. men men.
Just nu sitter jag och kollar på "Biggest Loser" det är faktist ganska bra. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, va tycker ni är intresant ? Det skulle va lite roligt att få veta vad ni tycker jag ska skriva om och vad ni tycker är kul att läsa. :)

Kramar till er!♥

Kan det bli värre ?

Detta blir ett kort inlägg, tänkte bara uppdatera er om denna dag. Just nu sitter jag i köket och kollar lite på facebook.. funderar på om jag ska gå ut till pappa som har fastnat med bilen, alla andra är också där nere så det är lugnt och skönt nu. Det är värsta storm ute och varför kommer inte traktorerna och plogar ?? Alla som åker in på parkeringen kommer inte där ifrån igen! hahaha herregud det är förjävligt. Senare ska vi åka hem till farmor och farfar och äta middag (om vi kommer iväg vill säga). Hörs senare ! Kram

Kläder

Har 2 styckna bilder som jag inte visat er tror jag, det är bilder på ett par strumpbyxor och en jätte söt body som jag köpte dagen innan julafton.
Nu ska jag ta revbensspjäll och potatissallad och äta, MUMS. Senare kanske jag ska träffa Emelie får väl se när hon hör av sig. Och så ska jag ta kort på sakerna, det har jag inte glömt ;) kram

:)

Idag vaknade jag hyfsad tid gemfört med dagarna innan som jag vaknade runt 3.. Men det ska de bli ändring på!
Nu ska jag hoppa in i duschen och fixa mig lite, tänkte gå ut eller något orkar inte sitta hemma idag. Känner att jag måste få lite ny frisk luft och röra på mig.
Skriver lite senare, kram på er!

Musik är bra för skälen.

Idag har jag gått 26 fulla veckor, det är inte länge kvar nu!
Känner mig så glad när jag tänker på det. Jag vill att hon ska födas nu, jag är redo men det är ju inte hon ännu.
Igår fick vi en babysitter utav Musses fotbolls tränare och hans fru samt en liten söt klänning, ett par byxor och en pyjamas. Jätte fina saker verkligen. Kan fota dom och visa er imorgon.
Idag har jag suttit halva dagen i pappas data stol och spelat min grymma spotify lista och sjungit för Lillan, hur härligt som helst! Lugnt och fint ligger hon helt stilla inne i min mage och antagligen njuter av lite musik. ♥

Här ska ni få en super låt!

God natt på er, hörs imorgon ♥

Juletider

NU äntligen har vi fått internet! Hur skönt som helst, man känner sig halft handikappad och inte kan göra något utan det, hehe. Och så sitter jag vid min egna data och den sviker mig inte! (oftast inte iallafall)

Min julhelg har varit helt okej faktist. På julafton åkte vi hem till kära farmor och farfar, åt julmiddag och kollade på Kalle Anka. Som man gör varje år, men det är det som är så mysigt! Vi öppnade även julklappar, julklapp och julklapp rättare sagt ett kuvär med pengar som vi alla (jag, mina bröder och mina kusiner) får. Efter det åkte vi hem och öppnade julklapparna som låg under grannen, det jag fick var..
  • Dubbelsängen va en julklapp så den fick jag i förtid.
  • Parfym, Dolce & Gabbana "The one"
  • Underkläder
  • Pengar
  • 2 böker
  • Ett present kort på H&M
Runt 8 på kvällen åkte vi upp till Söderhamn där min pojkes mamma bor. Det va inte roligt att åka just den kvällen, det va snöstorm och man såg knappt något som jag sa tidigare. Där uppe var vi 2 nätter.
-
Och nyårsafton firades hemma hos musses pappas kompis som också bor här i Brunnsäng, Vi åt mat pratade och skrattade, riktigt trevligt folk. Senare på kvällen vart de massa musik och dans, när 12 slaget närmade sig förberädde vi oss med Champange till dom icke gravida och någon slags jordgubbs dryck med kolsyra till barnen och mig! Haha.
När 12slagen äntligen va inne skålade vi och önskade alla ett gott nytt år, sen var det ut och smälla raketer!
Den här nyårsafton vart hyfsad, Hela familjen var utspridda. Mamma skulle jobba från 8 på morgonen till 9 på kvällen den 1 Januari så hon kunde inte åka någonstans eftersom det är bara att lägga sig direkt allt lugnar sig ute, så jag mamma och musse var hos hans pappas kompis. Pappa och min yngsta bror, (Andreas 20 år) dom var hemma hos våran Farbror och kusiner i Järna, min älsta bror (Mattias 23 år) är uppe i säfle hos någon kompis.
Nästa år hoppas jag på en superduper bästa nyårsafton med hela familjen (och då är även underbara Amelia här) och kusiner!

Imorgon ska jag ladda upp några bilder till er, ha det bäst mina vänner. Kram♥

iväntan på mycket!

Jag vet inte när vi får internet igen, men det är beställt och dom sa att dom skulle jobba så snabbt dom kunde. (får vi väl se hur snabbt det nu är, hehe) Pappa köpte sånt här Comviq Surf så det har vi iallafall men det är ju bara på en data och de är just den här, segare än jag vet inte vad.

Jag äter något hela tiden. Men idag har jag haft väldigt ont i magen så jag har nästan inte ätit någonting alls!
Frukost vid 13.00 och middag vid 17.00. Fast nu har jag gjort pannkakor så jag sitter och äter det medans jag skriver hihi! mums. Skulle göra små mini pannkakor, inte så många men det vart för ett helt kompani! OJ.


SiteTalk mina vänner, registrera er där. Det är precis som Facebook, vad är ni rädda för? Jag tycker ni ska göra det. Sök på mitt namn o lägg till mig små fegisar! hihi.
Jag har skrivit om det tidigare, leta reda på det inlägget och klicka in er på länken!
Nu ska jag sätta mig i soffan och glutta film, ha en fin måndagskväll ! ♥